Vystavovali jsme na MSV v Brně. Doufejme, že ne naposled…

Kategorie Aktuality, Lasery

I letos jsme se zúčastnili Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV), tedy největšího strojírenského veletrhu u nás, který se konal na Výstavišti v Brně. Když se řekne MSV – některým se možná vybaví obrázek turbíny v učebnici ze základní školy. Ale tu tady neuvidíte. Zato byla k vidění spousta technicky zajímavých exponátů a několik z nich samozřejmě i ve stánku Megaflexu.

Každý rok ve firmě diskutujeme o nezbytnosti naší účasti na MSV. Stojí to samozřejmě plno peněz. Na jednu stranu vnímáme jako důležité, že „jsme vidět“ a potenciální zákazníci se mohou na jednom místě seznámit se zařízeními, které jinak běžně k vidění nejsou – například velké lasery Trotec Speedy 500 nebo Speedy 1500. Na druhou stranu ale vnímáme slábnoucí účast vystavovatelů i menší zájem návštěvníků. Aby organizátor MSV mohl vykazovat zajímavá čísla, spojuje samotný MSV s dalšími výstavami, takže návštěvník si vedle MSV může prohlédnout i dalších 5 výstav.
Domníváme se, že příčiny jsou v zásadě dvě – možná veletrhy začínají být přežitkem, protože firmy využívají i jiných marketingových kanálů k propagaci svých výrobků a tím druhým je fakt, že organizátor neinvestuje dostatečně do propagace a to nejen u nás, ale i v zahraničí. Uvidíme co se stane napřesrok, protože se nás na závěr veletrhu organizátoři ptali na spokojenost a snad z našich odpovědí budou čerpat náměty na zlepšení. Nebo MSV postihne stejný osud jako INVEX nebo EMBAX, které zanikly? Přes všechny pochyby, které jsme i v rozhovorech sdíleli s mnoha vystavovateli, tam ´“letos ještě všichni důležití byli“ a příští účast zvažují… 

Rádi bychom věřili, že se mýlíme v odhadu temné budoucnosti MSV. Chceme doufat, že se i organizátor nad sebou trochu zamyslí a nezůstane jen u prázdných frází: 
„Věřím, že 55. MSV vyslal do ekonomiky pozitivní zprávy a snad bude symbolickým mezníkem mezi dlouhodobou recesí a opětným nastartováním ekonomiky,“ řekl generální ředitel a.s. Veletrhy Brno, Jiří Kuliš.

   

 

 

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny