Značení automobilového zámku (zajímavé realizace průmyslových laserů 2. díl)

Článkem o integraci laseru Shine CO2 do výrobní linky pro značení automobilových těsnění za pohybu jsme odstartovali seriál o zajímavých realizacích průmyslových laserů. Nyní Vám přinášíme další velice zajímavou realizaci ze světa integrace průmyslových laserů – značení automobilového zámku.

Zákazník pro svou automatickou linku na výrobu automobilových zámků poptával laserové gravírovací zařízení, které mělo být navrženo tak, aby z každé strany zámku gravírováním odmastilo a zdrsnilo určitou plochu do určitého tvaru. Na tyto laserem upravené plochy se pak v jiné části linky bude nanášet speciální těsnění. Požadavek na dobu laserového odmaštění byl 12s.

Vybrali jsme osvědčený SHINE FIBER s novou hlavou Miniscan12 od firmy Raylase

Abychom se časově dostali do taktu linky 12s, použili jsme v jeden okamžik hned čtyři osvědčené průmyslové lasery Shine Fiber s výkonem 50W, kde jejich vyšší výkon spolehlivě zajistil – spolu s dalšími komponenty skenerovou hlavou Miniscan 12 a optikou f-theta 254mm – perfektní výsledek. K úspěchu nám dopomohla nová super-rychlá skenerová hlava Miniscan 12.

Proč použít pro tuto zakázku SHINE FIBER?

Shine Fiber disponuje následujícími parametry, které ho předurčují pro vynikající výkon:

Rychlost: Výkon 50W nám zajistil gravírování požadovanou rychlostí.

Přesnost: Optika čočky f-theta 254mm zajišťuje větší hloubku ostrosti, umožní kvalitní gravírování v rozmezí cca 4mm mimo ohnisko. To je ideální řešení v případě, kdy není konstrukčně možné zajistit nastavení laserové hlavy přímo do ohniska.

Jednoduchost a bezpečnost: náš systém nepotřebuje pro svojí činnost řídicí počítač, všechny úlohy jsou nahrány ve Flash paměti karty USC-2 v zařízení. Úlohy se pak otevírají pomocí digitálních vstupů automaticky na základě informací z čtečky čárového kódu.

Máte podobnou zakázku? Zaujal vás Shine Fiber a rádi byste si jej objednali? Potřebujete s výběrem laserů a procedurou poradit? Můžete mě kontaktovat na e-mailu ondrej.beran@megaflex.cz nebo telefonicky: 725 574 819

Telefon: +420 / 284 829 696
GSM: +420 / 725 574 819
Fax: +420 / 284 829 697
Zelený fax: 800-1-MEGAF
E-mail: ondrej.beran@megaflex.cz

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny