Značení pro nevidomé do budov – Braillovo písmo

Součástí dobrého a legálního orientačního systému všech veřejných budov je vždycky také značení pro nevidomé. Vyrobit ale takové značení s Braillovým písmem vyžaduje dost náročnou technologii a není úplně snadné. My ho pro vás umíme udělat. Vy zase umíte svým klientům poradit. Ale samozřejmě: abyste prodali, chce to mít alespoň pár kousků v každé prodejně…  

Nejen podle vyhlášky 398/2009 Sb., ale hlavně podle zdravého rozumu, je nutné vybavit zejména všechny veřejné budovy tak, aby se v nich vyznali i lidé, kteří špatně vidí. Už mnoho let k tomu slouží značení v Braillově písmu. O samotné technologii písma i výrobě jsme psali více zde. Ne každý správce objektu si však je této své povinnosti vědom. Domníváme se, že pokud značení správným způsobem nabídnete, může jeho realizace být i zajímavým přínosem do rozpočtu vaší firmy. A to s minimálními náklady.

Připravili jsme pro vás standardní tabulky, které vyhoví zmíněné vyhlášce (odst. 5.2):  „...Dveře musí mít na vnější straně ve výši 200 mm nad klikou umístěn štítek s hmatným orientačním znakem a s příslušným nápisem v Braillově písmu jako je text „WC ženy“, „sprchy muži“ nebo „šatny ženy“. Braillovo písmo musí mít parametry standardní sazby.

Všechny naše štítky mají standardní velikost 115 x 31 mm a jsou vyrobeny z plastu ADA, vyvinutého právě pro tento typ značení. Braillovo písmo je provedeno z vystupujících nerezových kuliček, žlutý logotyp je reliéfní a lze jej také rozeznat hmatem. Každý štítek je podlepen samolepicí páskou, instalace je tedy zcela snadná a zvládne ji každý váš zákazník.

Štítky jsou standardně dodávány takto:

Štítek WC MUŽI Braille balení 2 ks 
Štítek WC ŽENY Braille balení 2 ks
Štítek WC INVALIDÉ Braille balení 2 ks
Štítek WC MUŽI+ŽENY+INVALIDÉ, balení 3 ks

Pro tento typ zboží se uplatní vaše velkoobchodní sleva 25%. Další typy štítku na objednávku. Zboží máme na skladě, objednávat je lze ihned.

Potřebujete poradit s orientačními systémy TRILINE?

Zatím se v orientačních systémech příliš nevyznáte? Rádi byste je také prodávali a stali se našimi partnery na tomto poli? Napište nebo zavolejte našeho odborníka na Orientační systémy pana Tomáše Peške, Tel: +420 / 284 829 696

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny