Místo výměny datového pásku doporučte raději nové razítko

Kategorie Razítka

Blíží se konec roku a s ním doba, kdy mnoho vašich zákazníků překvapeně zjistí, že jim v razítku na datové pásce chybí další rok: 2014. Co dělat? Vyměnit zákazníkovi datovou část, nebo spíše již doporučit nákup nové datumky?

Jsme moc pyšní na to, že razítka TRODAT jsou i po dvanácti letech náročného užívání funkční a zákazníci místo toho, aby je považovali za stará, přijdou si k vám vyměnit datový pásek s tím, že jim jejich oblíbené razítko bude jistě sloužit ještě mnoho dalších let. Ale má to i svá úskalí.

Celé razítko bylo totiž navrženo právě na dvanáctiletou dobu životnosti pásek a po jejím uplynutí je skutečně opotřebované, i když to třeba není na první pohled vidět. Má vnitřní kluzná ložiska a třecí plochy, které již téměř dosloužily. Prach z papíru i kanceláře ve spojení s razítkovou barvou vytvoří „brusnou pastu“, která si vybere svou daň. Mechanizmus otáčení textové desky patří také k velmi namáhaným součástem a jakkoli se to nezdá, těch otisků bývají spíše statisíce… Asi byste také nikomu nedoporučili vyměňovat zip na starých kalhotách, které budete nosit maximálně ještě rok nebo dva, bývá chytřejší si koupit kalhoty nové.

Určitým úskalím je i fakt, že razítka TRODAT Professional nelze rozebrat bez speciálních přípravků pro každý model. My je samozřejmě máme k dispozici, ale znamená to poslat razítko k nám, kde je ho nutno rozebrat, vyčistit, promazat a znovu sestavit. Z technických důvodů není možné vyměnit pouze jeden pásek, lze nahradit pouze celou datovou část razítka. A to vše také něco stojí.

 

Datumka-stara

Než tedy přijmete staré, opotřebené datové razítko k pro všechny strany nemoudré výměně datové části, zkuste raději zákazníka přesvědčit o ekonomickém omylu požadované opravy a prodejte mu krásný, nový TRODAT. Spokojen bude zákazník a samozřejmě i vy.

 

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny