Program MciCheck zcela zdarma ke stažení pro vás

Kategorie Razítka

MCI Check, aneb Kontrolor sazby vícebarevných razítek TRODAT, je velmi užitečná zbraň pro váš byznys. Umožní totiž velmi rychle a jednoduše zkontrolovat, zda hotová sazba vícebarevného razítka odpovídá technickým požadavkům na výrobu. A současně vám přímo umožní odeslat k nám data sazby k výrobě razítka. Pojďme se podívat, jak snadno vám Kontrolor pomůže…

Základní požadavky na vícebarevná razítka

Při sazbě – kromě minimálního odstupu mezi barevnými poli 2,5 mm – prosím pamatujte také na dostatečnou velikost barevného pole alespoň 8 x 8 mm. Ideálně by grafika měla být v křivkách a v dobrém rozlišení. Nyní lze pracovat i s nestandardním odstupem barevných polí pouze 1,5 mm. Pro tuto možnost budete muset zaslat grafiku k nám do Megaflexu, jelikož je potřeba speciální aktivační klíč pro MCI Check, který umožňuje pracovat právě s rozestupy 1,5 mm.

Jak se k programu dostanu?

Je to jednoduché. Díky programu MciCheck, který je vám bezplatně k dispozici na našem webu www.megaflex.cz (v odkazu Lasery/Typy laserů/Gravírování a řezání/Servis), můžete snadno zkontrolovat grafiku pro výrobu vícebarevného razítka.

Stáhněte si jej a umístěte třeba na plochu, abyste ho měli neustále k dispozici.

Jaké barvy jsou k dispozici?

Součástí tohoto softwaru je i paleta všech 16ti MCI barev (viz obrázek), kompletní seznam šablon do CorelDRAW pro všechny typy razítek Trodat a také stručný návod k použití. Každá z MCI barev má příslušný RGB kód a jednotlivá barevná pole musí být složeny z těchto barev, jinak vám program MCI Check ohlásí chybu – „použití nesprávné barvy“.

Pokud si nevyberete žádnou z 16ti standardních barev a chtěli byste namíchat jiný barevný odstín, použijte v grafice místo vámi vybrané barvy jednu ze standardních barev (takovou, kterou návrh ještě neobsahuje). Soubor tak projde MCI Checkem korektně. Kód barvy (používejte prosím vždy kód Pantone!), která má být v polštářku použita, nám prosím pošlete samostatně e-mailem.

černá R:0 G:0 B:0
červená R:226 G:0 B:60
modrá R:0 G:94 B:168
zelená R:0 G:154 B:133
šedá R:134 G:142 B:147
žlutá R:255 G:221 B:0
mango R:253 G:196 B:0
oranžová R:234 G:101 B:13
bordó R:205 G:0 B:57
purpurová R:197 G:0 B:123
bledě modrá R:0 G:177 B:230
azurová R:0 G:140 B:208
fialová R:56 G:55 B:140
hrášková R:134 G:190 B:96
hnědá R:195 G:100 B:61
NOVÁ! růžová R:240 G:77 B:152

MCI a CorelDraw

Vaši grafiku vytvořenou v Corelu jednoduše vložíte do odpovídající šablony razítka a otevřete MciCheck. V levém horním rohu kliknete na zelené „zaškrtávátko“. Pokud  soubor splňuje parametry MCI sazby a použité barvy odpovídají paletě MCI, nic nebrání tomu, abyste klikli na záložku Nastavení a v nabídce Online služby napsali vaši mailovou adresu a adresu vašeho SMTP serveru. Poté vyberte tlačítko „Vytvořit úlohu“ a v následujícím menu zadejte jméno úlohy a zda chcete pouze polštářek či kompletní razítko, počet kusů a případné další podrobnosti. Po stisku tlačítka „OK“ zadejte v následujícím okně adresu vyroba@megaflex.cz a vámi vytvořený soubor se pak odešle přímo k nám.

SMTP vytvorit_ulohu poslat_email odeslano     

 

 

 

 

 

Poznámka:  MciCheck pracuje s verzí Corelu 12 a vyšší.

Chci si štoček vyrobit sám

Jestliže si u nás zadáte jen výrobu polštářku a štoček si budete vyrábět sami, nezapomínejte, že je potřeba jednotlivá pole od sebe oddělit, aby nemohlo dojít ke slití barev po nosné vrstvě gumy. Vzhledem ke snížení minimálního rozestupu na 1,5mm, nalepte štoček co nejpřesněji, aby odpovídal barevným polím na polštářku. Doporučujeme vyrábět štoček přesně ve velikosti textové desky vámi zvoleného razítka.

Pokud budete mít s nastavením nebo sazbou jakýkoli problém, neváhejte nás kdykoli kontaktovat, rádi vám poradíme. 

Stejně tak, pokud bude zákazník požadovat jinou barvu, než je ve vzorníku, poraďte se s námi. Pomůžeme vám.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny