Slavíme 30 let razítek TRODAT v ČR a SR: Rozhovor s paní Danou Vosátkovou, Razítka Jičín

Oslovili jsme několik našich obchodních partnerů, se kterými dlouhodobě spolupracujeme a ku příležitosti oslav 30 let Megaflexu na trhu jsme je požádali o odpovědi na několik otázek. Jako první odpovídá paní Dana Vosátková, spolumajitelku a jednatelka firmy Razítka Jičín.

Dana Vosátková, spolumajitelka a jednatelka firmy Razítka Jičín

Kolik let je vaše firma na trhu a jak jste začínali?

Podnikáme v tomto oboru už 20 let, nyní v červnu jsme zrovna měli výročí založení firmy. Počátky byly takové, že nám rodiče dali firmu – sestře a mně – a zároveň i našim bývalým manželům. Jak už to tak bývá společná práce a soužití doma nedělalo dobrotu a tak postupně oba naši manželé skončili a našli si jinou práci. Zůstala jsem já se sestrou. Měly jsme ještě jednu zaměstnankyni po dobu kdy jsme se vystřídaly na mateřské.

Jak na tu dobu dnes s odstupem času vzpomínáte?

Doba to byla docela pohodová, razítkům se dařilo a tak se postupem času práce stala i mým koníčkem a baví mě stále. Jen bylo vše takové jednodušší, nebylo tolik byrokracie a fungovalo nám to tak nějak vše samo.

Vybavíte si ještě, jak začala spolupráce s firmou Megaflex?

Spolupráce s Megaflexem začala tak, že když jsme přebrali firmu od rodičů, již s vaší firmou spolupracovali a my jen navázali. Rodiče byli spokojeni, takže nebyl důvod měnit již zavedenou spolupráci a fungující obchodní partnerství.

Jak ji hodnotíte tehdy a dnes?

V podstatě bych to hodnotila podobně, vše funguje, jak má. Na všem se dá s vaší firmou velmi dobře domluvit a není tedy žádný důvod něco měnit.

Jak se změnilo vaše podnikání za ta léta, co se týče například technologie, vybavení, počtu provozoven?

Naše činnost se vlastně moc nezměnila, již naši rodiče pracovali s laserem od Megaflexu a jelikož tato technologie byla výborná, pokračujeme v ní dodnes. Provozovnu máme stále jednu a k tomu několik sběren razítek. Snažíme se vyrábět razítka v co nejkratší lhůtě a maximálně vyjít vstříc zákazníkům.

Co bylo pro vás nejtěžší/nejlehčí?

Nejlehčí bylo převzít již zavedené podnikání…a nejtěžší si udržet dobře zavedený podnik i přesto, že nás v průběhu potkalo spoustu nástrah a my se se vším museli vypořádat.

Zajímá nás také, co považujete za váš největší podnikatelský úspěch?

Podařilo se nám udržet sběrny na razítka a v případě, že některá skončila, snažili jsme se najít novou, abychom měli více zakázek. Zároveň jsme museli tyto sběrny vybavit propagačními materiály a vysvětlit vše o produktech, které mohou nabízet.

Jaký produkt z nabídky Megaflexu kupujete nejčastěji?

Nejčastěji kupujeme razítka a veškeré komponenty pro jejich výrobu. Oblíbené jsou proto, že jsou velmi kvalitní a vydrží opravdu hodně…někdy až moc, například k nám lidé chodí i s 20 let starým strojkem a ten pořád funguje bez problémů.

Bylo i něco, co se třeba za ta léta nepovedlo nebo byste udělala jinak?

Zkoušeli jsme k výrobě razítek spoustu dalších činností, například prodej náplní do tiskáren, regionálních potravin a nyní třeba i vín a dárkových sad na gravírování, ale bohužel to moc nefunguje a to i přesto, že inzerujeme ve výloze, reklamním poutači či na facebooku.

Jak zvládáte období koronakrize? Co to pro vaši firmu znamenalo?

Koronakrize je téma samo pro sebe. Je to pro nás velmi těžké období, museli jsme mít zavřeno a fungovat pouze přes e-shop, což není vzhledem k poštovnému tak populární. Vzhledem k tomu, že fungujeme převážně v Jičíně, zákazníci využívají právě osobní kontakt nejvíce. Poté co jsme otevřeli (se všemi hygienickými opatřeními) lidé chodili velmi málo a spíš se báli. Takže se postupně opět stavíme na nohy a doufáme, že nás to neporazí a nesemele úplně.

Co plánujete do budoucna?

Chtěli bychom pokračovat v práci a věřit že po tolika letech, které jsme tomu věnovali, si nebudeme muset hledat jinou…

Prozradíte nám vaše oblíbené životní motto nebo radu do života?

„Náš zákazník, náš pán.“  Řídím se tím celý život a těší mě že zákazníci odcházejí spokojení a rádi se vrací.

 

 

.

.

Firmu Razítka Jičín najdete na adrese:
Fortna 43 (Valdštejnovo nám.)
506 01 Jičín,
tel: +420 493 533 004
e-mail: razitka@razitkajicin.cz
http://www.razitkajicin.cz

 

V sérii rozhovorů již vyšlo:

Slavíme 30 let razítek TRODAT v ČR a SR: Rozhovor s paní Danou Vosátkovou, Razítka Jičín

30 let razítek TRODAT v ČR a SR: Rozhovor s panem Josefem Seidlem z firmy GRAFIKA SEIDL s.r.o.

30 let razítek TRODAT v ČR a SR: Rozhovor s panem Mariánem Lukáčkem, majitelem firmy Lukacek s.r.o

30 let razítek TRODAT v ČR a SR: Odpovídá Ing. Pavol Regina z firmy REGINA

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny