Trodat opět získal rakouské prestižní ocenění ECOLABEL

Kategorie Razítka

Ekologická známka udělovaná v Rakousku – tzv. Ecolabel je dnes vnímána jako oficiální certifikát dobré firmy, která myslí na ochranu životního prostředí. Proto jsme moc rádi, že TRODAT prošel úspěšnou recertifikací a známku opět získal.

Již mnoho let se firma TRODAT racionálně věnuje ochraně životního prostředí a opakovaně se proto uchází o udělení rakouské známky Ecolabel, která tuto skutečnost prokazuje. Certifikace probíhá u vývoje nových produktů průběžně, ale kromě toho TRODAT v posledních měsících čelil také intenzivní výzvě nových podmínek pro recertifikaci. Směrnice pro kancelářské a školní potřeby se totiž revidují každé 4 roky a je nutné vyhovět všem vyvíjejícím se a čím dál přísnějším kritériím.

Co stojí za štítkem ECOLABEL

Ecolabel se v Rakousku uděluje od roku 1990 produktům šetrným k životnímu prostředí a pokrývá širokou škálu produktů a služeb od tradičních produktů, přes cestovní ruch až po vzdělávací instituce a mateřské školy. Značka Ecolabel také od začátku hrála významnou roli pro formování přístupu a příklonu k ekologičtějšímu myšlení, definovaly se ekologické normy, které určují vývoj produktů a zajišťují transparentní a důvěryhodné informace pro spotřebitele.

Zájemce o Ecolabel musí splňovat komplexní požadavky na:

• Kvalitu, použitelnost, trvanlivost
• Zdraví a bezpečnost pro uživatele
• Šetrnost k životnímu prostředí (přísná ekologické kritéria)

Nejnovější vývoj

Ekologičtí a techničtí odborníci od poloviny roku 2022 zpřísňovali pravidla – a tak se firma TRODAT musela znovu věnovat všem produktům a projít celý katalog od tužek po razítkové barvy, od výrobních materiálů až po razítka.

Důraz se vždy klade na vysoké standardy kvality, snížení používání chemických látek, využití recyklovaných plastů a ekologických obalů. Všechna tato kritéria pro výrobní materiály musel TRODAT opakovaně prokázat a splnit nové limity.

Ale povedlo se: produkty z oblasti razítek, barev, polštářků a další výroby opět získaly ocenění Rakouského ministerstva životního prostředí na další 4 roky!

Certifikát ve větším rozlišení si pro vaše potřeby můžete kdykoliv stáhnout z portálu Trodat Info na adrese
infoportal.trodat.net v sekci MEDIA LIBRARY.

 

Jsme rádi, že můžeme být součástí této změny. Jinou planetu totiž nemáme.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny