ANO? Já tedy Ne.

Kategorie Sloupek

Před námi jsou zase jedny volby, které vyhraje ne-strana, jež nemá mít v politice žádnou šanci. Hnutí, které o sobě říká, že není ani pravicové, ani levicové. Spolek, který vede, vlastně ‚řídí jako firmu‘, bývalý spolupracovník StB. Nestrana, která říká, že odstraní „tady ten bordel“, ale mnohem méně už říká, čím jej nahradí.

Jak nám zatím předvádí v parlamentu, podpoří každou pitomost, s níž přijde levice. Může to být zrušení poplatků za návštěvu lékaře, jejichž hlavním smyslem bylo vysvětlit občanům, že zdraví, ani péče o něj, není zadarmo. Podpořili i další nesmysl, třetí sazbu DPH, která povede jen k dalším podvodům. Nepochopili bohužel, že daň je prostě jen způsob, jakým vybrat od lidí peníze na nutné financování státu, nikoli nástroj spravedlnosti. Ach jo.

Druzí budou zřejmě socialisté. Jednoduchá volba pro občany, kteří věří, že pořádným zdaněním těch ostatních a následným přerozdělováním všichni jakýmsi zázrakem zbohatnou. Že vysoké daně vedou jen ke ztrátě konkurenceschopnosti a k lenosti, je prokázáno mnohokrát, ale prosím. Alespoň je to nějaký názor na svět.

O další místo asi bude velký boj. Svedou ho komunisté, kteří prý bojují za spravedlivý svět. Kdo jejich vládu nezažil, může se poučit v Severní Koreji, na Kubě, v Číně, prostě všude, kde komunismus zvítězil a dosud nezkrachoval. Někteří lidé jsou však zcela nepoučitelní.

Na dalším stupínku žebříčku českých voličů pro naše zastoupení v parlamentu EU zde tuším první stranu s jiným než levicovým programem, TOP 09. K ideálu má sice daleko, ale když dnes chcete slyšet rozumný názor na ekonomiku státu, poslechnete si nejčastěji Kalouska.

ODS bojuje o holý život. Nalepilo se na ni tolik podvodníků, že téměř úplně ztratila kredit politické strany. Přesto by mě její zánik mrzel, na politickou mapu pro liberálního pravicového voliče myšlenkově patří.

Tentokrát kandiduje ještě dalších 33 většinou dost podivných politických uskupení, řízených menšími či většími Napoleony. Zamyslet se a vybrat přece jen to nejmenší zlo by ale přesto mělo být povinností každého demokrata. Nadávat fakt nestačí. Pokud máte jiný názor, budu rád, když napíšete.

Dobrou volbu přeje

milan.boehm@megaflex.cz

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny