Cenové drama? U nás ne.

Kategorie Sloupek
Tags ,

Čínský virus, o kterém se nejspíš již nikdy nedozvíme, že chybou zaměstnanců unikl z laboratoře ve Wuchanu, nám kvůli naší neschopné vládě přinesl světové rekordy v počtu mrtvých či nakažených a mnoha lidem i vážné zdravotní problémy. Jak se ale teď ukazuje, nastartoval také velké ekonomické otřesy.

Všechny suroviny se zdražují, zdražuje se proto doprava i skoro každá výroba. Samozřejmě je za tím chyba „vyspělého Západu“, který přesunul výrobu všeho-co-šlo do levných zemí a teď se divíme, že už to nejen nebude levné, ale také nám vedle Ruska vyrostl další, ekonomicky silný, světový ne-přítel. Mnozí z nás si dlouho mysleli, že kapitalismus a trh porazí totalitní režimy. Ale ono houby, jen komunističtí diktátoři nám kapitalisticky zbohatli.

Ceny samozřejmě rostou i proto, že státy celého světa postiženého virem, podporují své ekonomiky velkými investicemi. Nikdo ale neinvestuje méně efektivně než stát, proto jsou jeho zakázky lákavé pro většinu firem, které si mohou začít vybírat zakázky… a zdraží.

Když si k tomu na přepravu ohromného množství všech těch vyrobených nesmyslů postavíte gigantické lodě, které skoro nelze řídit ani za hezkého počasí, natož když k tomu trochu foukne vítr, hned tu máte další kamínek do mozaiky důvodů ke zdražení skoro všeho. Jednotlivě by tyto faktory sotva vystřelily cenu surovin na dvojnásobek, ale jejich souhra už to snadno dokáže.

Je jasné, že když se zdraží suroviny včetně plastů i jejich přeprava, projeví se to časem na ceně výrobků z plastu. Ani Trodat nebude výjimkou, jakkoli počítáme jen s mírným zdražením, zřejmě až od nového roku. Do té doby ale můžete využít naši již dříve dojednanou srpnovou prodejní akci a předzásobit se razítky TRODAT za mimořádné ceny.

Do konce roku vstoupí též v platnost náš nový Ceník doporučených cen, který již bude novou inflační situaci reflektovat. Samozřejmě vám ho včas pošleme a upravíme také prodejní ceny ve vašich e-shopech na webu www.razitko.cz.

Hezké, zdravé a úspěšné léto přeje

Váš
Milan Boehm

P.S. Sledujte vaši poštu, nový Megazín je již na cestě k vám.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny