Opět ten otravný phishing

Kategorie Aktuality

V minulých dnech se na nás obrátilo několik partnerů, že jim přišel podezřelý spam, pod kterým je podepsán jakýsi Fernando Leonardo, který má být naším údajným zaměstnancem a „vedoucím financí“ a píše nesmysly o splatnosti faktur a dlužných částek a žádá okamžitou reakci. Samozřejmě se jedná o další otravný phishing, se kterým se jistě již setkal každý uživatel internetu.

Phishing je typ kybernetického útoku, kdy se útočník snaží podvodně získat důvěrná data. Nejčastěji probíhá phishingový útok pomocí podvodného e-mailu s žádostí o informace k platební kartě, účtu, fakturaci nebo vyžaduje přihlašovací údaje.

Jako jednoduchý klíč k rozeznání tohoto podvodu vám může vždy dobře posloužit kontrola e-mailové adresy, ze které byl e-mail odeslán – zde to je jakási dirrector@concealed.company. Což, jak naši zákazníci dobře vědí, rozhodně není e-mail naší firmy.

Chceme vás tedy jen pro jistotu informovat, že žádný podobný e-mail jsme našim zákazníkům neodesílali a žádné údaje po vás tímto způsobem nežádáme.

Za pochopení děkuje Váš Megaflex

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny