„Sbírka? Skvělá myšlenka, děkuju!“ říká Ludvík Hess

Společně s vámi jsme v minulosti pomohli různým charitativním projektům. Pečlivě je vybíráme a děláme to rádi, protože si myslíme, že komu se daří, měl by svůj úspěch využít také pro dobrou věc a pomáhat těm, kterým osud těžce nakládá a nemohou se o sebe postarat sami. Nyní spolu s vámi chceme zaplatit obnovu jednoho babyboxu. Děkujeme těm, kteří jíž nyní přispívají.

Dokázali jsme spolu s vámi vybavit dvě nemocnice operačními lůžky pro kojence, podporujeme hendikepované sportovce, staráme se o těžce postiženou slečnu Ditu Horochovskou.

Megaflex letos už také jednorázově finančně přispěl na projekt Babyboxy pro odložené děti. Seznámili jsme se přitom s panem Ludvíkem Hessem, otcem myšlenky babyboxů v České republice. Odtud už nebylo daleko k nápadu udělat víc: sehnat s vaší pomocí peníze na výměnu jednoho babyboxu.

Detaily o tom, jak sbírka probíhá  a co nás k jejímu vyhlášení vedlo si můžete přečíst v článku: Charita? Ano, ale když už, tak dobře

Na výměnu babyboxu je potřeba celkem 250.000,- korun. Megaflex proto každý váš dar vyrovná stejnou částkou a zavazuje se doplatit chybějící sumu v každém přípa­dě. Je proto předem zaručeno, že sbírka dopadne dobře.

Jak můžete přispět?

Zde je pro Vás připravena darovací smlouva ke stažení. Vytiskněte si ji, vyplňte jméno Dárce i částku a podepište. Pak nám ji můžete poslat poštou (Megaflex, Osiková 3, 130 00 Praha 3) nebo ji prostě naskenovat a poslat mailem na adresu obchod@megaflex.cz. My zařídíme podpis Vaší smlouvy odpovědnou osobou za příjemce daru (STATIM, z. s.) a pošleme Vám ji poštou (abyste měli podepsaný originál pro daňové účely). Až vám přijde zpět, pošlete prosím peníze na ve smlouvě uvedený účet (26116319/0800 s variabilním symbolem 09102014, v němž se skrývá datum otevření babyboxu). Budeme rádi, pokud nám pošlete krátký mail i o provedené platbě: pošleme na účet sbírky obratem stejnou částku za Megaflex.

Ludvík Hess říká: Sbírka? Skvělá myšlenka, děkuju!

Druhý český babybox v Brně.-1

Abychom vám přiblížili, na jak dobrou věc se skládáme, položili jsme předsedovi správní rady, „tatínkovi“ babyboxů, panu Ludvíku Hessovi na pár otázek.

Kdo babyboxy většinou financuje?

Samozřejmě to není vždy snadné, ale věřím ve šlechetné a velkorysé mecenáše. Naštěstí mezi námi stále takoví jsou!

Co aktuálně nejvíce potřebujete?

Ta odpověď je snadná a stále stejná: Peníze. Korunky. Chechtáky, jim říkal jeden můj kamarád. Ale vážně. Jsou to finance, protože se snažíme síť babyboxů po republice rozšiřovat a také nám již fungující babyboxy zastarávají, čili potřebujeme peníze i na jejich obnovu.

Megaflex se rozhodl se zákazníky uspořádat sbírku a složit se na jeden babybox. Co si myslíte o tom nápadu?

Skvělá myšlenka! Děkuju!

Vím, že si vedete statistiku zachráněných dětí – holčičky versus chlapečci. Naposledy, když jsme o Babyboxech psali v prosinci 2013 – to bylo 100 zachráněných dětí. Co se změnilo od té doby?

Sté děťátko prošlo dvířky babyboxu do nového života na Silvestra – 31. prosince 2013. Přijde vám to taky signifikantní? Letos je naštěstí nechtěných lidských mláďat zatím málo – jen sedm. Holčičky vedou proti klučíkům – 62 : 45. Holek je vždy více – zajímavé…

Prozradíte nám, jak je vlastně Česká republika „pokryta“?

Zřídili jsme k dnešnímu dni už 62 babyboxů, tři staré historické jsme již vyměnili za babyboxy druhé generace, ale pořád jsou místa, kde „pobíhají lvi“.  Třeba jižní Morava – Znojmo a Břeclav, pak Havířov a Třinec, na Vysočinu by se taky ještě nějaká „bedýnka“ vtěsnala. Ale výměnu starých babyboxů za nové považuji dnes za svůj hlavní úkol. Aby se mi nezačaly rozpadat rzí. Nové jsou, mimochodem, z nerezu.

Na jaké potíže nejčastěji narážíte?

To skončíme stejně, jako jsme začali – na absenci korunek… Občas je to samozřejmě také nepochopení, někdy i ze strany lidí, od nichž by to člověk nečekal, například lékařů.

Co vám naopak dělá největší radost?

Teď mám radost z našeho dalšího projektu – nového azylového domu v Praze – Hájku. Zatím jsme postavili jedno křídlo a střádáme na druhé.

Držíme vám palce a těšíme se na spolupráci

Děkuji, my také!

 —————————————————————————————————————————————————————————————-

Slavnostní předání babyboxu mladoboleslavské Klaudiánově nemocnici proběhne 9. října 2014 od 12 hodin. Dárci a hosté jsou zváni!

Více detailů o naší společné charitativní akci, včetně odkazu na darovací smlouvu, si můžete přečíst také v článku Charita? Ano, ale když už, tak dobře

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny