Dynamické zaostřování: Focus Shifter by Trotec laser

Rakouská společnost Trotec laser GmbH představila systém dynamického zaostřování (DS – Dynamic Shifting) průmyslových laserů řady SpeedMarker FL, který umožňuje v určitém rozsahu měnit fokální vzdálenost.

Dynamic Shifting systém je řízen rozšiřujícím modulem Focus Shifter programu SpeedMarker. Dynamické zaostřování je hardwarové řešení, jehož hlavním prvkem je pohyblivá optika měnící průměr laserového svazku. Někdy se také nazývá „dynamický expandér“. RTC řídící karta synchronizuje práci expandéru a rozmítací hlavy. Laserová čočka není na rozdíl od standardních průmyslových laserů umístěna na výstupu laserového paprsku z rozmítací hlavy, ale za expandérem a před rozmítací hlavou. Změna průměru svazku pak způsobí změnu fokální vzdálenosti.

Změna ohniskové vzdálenosti umožňuje značit předměty na více výškách bez nutnosti změny výšky rozmítací hlavy a proti mechanickému pohybu v ose ve zlomku času :

Focus Shifter najde uplatnění především v automatických výrobních linkách, kde je obvykle kladen velký důraz na krátký čas značení. Se vzrůstajícími požadavky zákazníků na rozsah a vzhled značení, bude tlak na zkracování času vzrůstat a Focus Shifter je řešením.

Focus Shifter budeme nabízet od října 2019.
Pro více informací kontaktujte odborníky na lasery společnosti Megaflex.

Zajímá vás tato problematika? V případě zájmu o další informace nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte pana Martina Součka na tel. 728 924 560 či pana Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny