Laserová akademie: 5 důvodů, proč lasery zvyšují produktivitu práce při zpracování akrylátu

Rozhodujete se, zda si pořídit laser? Vyplatí se vám oproti fréze a jiným řezačkám? Zaměřme se na výhody laserové technologie při zpracování akrylátu.

  • 1. Vyšší produktivita díky menšímu počtu kroků

Největší výhodou zpracování akrylátu laserem je čisté a přesné řezání laserovým paprskem bez hoření. U laseru automatická věc, zatímco frézování vyžaduje časově náročné a nákladné leštění plamenem. To eliminuje časově náročný výrobní krok, který navíc také nese riziko znehodnocení výrobku.

  • 2. Nižší náklady na údržbu a méně zbytků a vadných výrobků

Laser pracuje bez kontaktu. To znamená, že nástroje nejsou opotřebované a provozní náklady na údržbu a výměnu jsou nižší. Výsledek řezání je navíc opakovatelný a počet vadných výrobků minimální.

  • 3. Vysoká kvalita a produktivita při zpracování

Při frézování se uvolňuje velké množství prachu. To ovlivňuje kvalitu výsledku, protože prach a třísky mohou poškrábat materiál. Prach vznikající při frézování je navíc nejen velmi nepříjemný ve vzduchu, ale také se rychle hromadí kvůli statickému náboji na akrylátových deskách a zabraňuje požadované kvalitě tisku – zejména při požadavku na  nulový prach na bílém akrylu po celé ploše.

  • 4. Méně odpadu

Funkce laserového softwaru a využití plochy minimalizují plýtvání materiálem. Jednotlivé listy či desky jsou optimalizovány pro širokou škálu úloh. To umožňuje energeticky náročný akrylát používat šetrně a snížit jednotkové náklady.

  • 5. Soustřeďtě se na celkové náklady

Zpracování akrylu frézou vede k vysokým procesním nákladům. Při kalkulaci použijte celkové náklady. Budete laserem příjemně překvapeni.

 

 

Chcete si laser pronajmout nebo koupit, zajímá vás tato problematika? Navštivte náš web http://www.megaflex.cz/lasery

V případě zájmu o další informace nebo o laser, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte pana Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či pana Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny