Laserová akademie: Co je nového v Ruby 2.8?

Kategorie Lasery

Společnost TROTEC neustále inovuje software, aby lasery pracovaly co nejlépe a co neefektivněji. V tomto článku se dozvíte, jaká vylepšení má verze softwaru Ruby 2.8.

Nové funkce:

Podpora Smart elektroniky pro Speedy 360 a 400

S novými modely Speedy 360 S a Speedy 400 S máte nyní všechny relevantní informace dostupné na první pohled. Okno diagnostiky poskytuje komplexní přehled o aktuálním stavu vašeho stroje a odsávacího systému Atmos Pure. Přímo z Ruby® můžete zkontrolovat stav stroje a rychle identifikovat případné problémy.

 

Kotevní bod k laseru

Nyní můžete zahájit práci laseru přesně v aktuální poloze laserové hlavy. Ve výchozím nastavení je kotevní bod v levé horní části každé úlohy. Jakmile se však aktivuje symbol „Anchor point“, máte nyní možnost přesouvat návrhy přímo přes dotykový displej a vyrábět přesně tam, kde se právě nachází laserové ukazovátko. Výhodou je i to, že zakázky lze přesouvat také přímo přes dotykový displej.

Spojování/Rozdělení vektorů

V oblasti návrhu máte nyní možnost spojovat a oddělovat vektory, což umožní rozdělit stávající objekty na jednotlivé části. To je zvláště užitečné, pokud je například vyžadována pouze určitá část grafiky nebo pokud chcete oddělit text od obrázku. Oddělené prvky lze také opět kombinovat.

Nová výplň s pravidlem sudá-lichá

S aktualizací na verzi 2.8 Ruby® máte také možnost vyplnit své návrhy podle pravidla sudá-lichá. Pokud aktivujete tuto volbu, bude vyplněn celý objekt; pokud ji deaktivujete, vyplní se pouze obrysy.

Zaoblené obdélníky s absolutními čísly

Na obrazovce návrhu můžete nyní vytvářet obdélníky se zaoblenými rohy. Jednoduše nakreslete obdélník a pomocí nastavení možností vpravo nastavte zaoblené rohy na absolutní čísla v mm nebo palcích.

Vylepšení a aktualizace:

Importování profilů

Díky přizpůsobení funkce „Importovat profily“ jsou nyní návrhy a profily k dispozici vedle sebe. Na pravé straně nyní najdete oblast profilu, která vám usnadní práci. To umožní pracovat na několika vzorech současně. Kromě toho nyní můžete vybrat cíl profilu: „Uložit jako návrh“, „Uložit jako úlohu“ a „Odeslat do fronty“.

Registrační značky

Bílé registrační značky lze nyní rozpoznat i na černém pozadí. Nyní si můžete v Ruby® vybrat, zda mají být rozpoznány pouze černé registrační značky na světlém pozadí (výchozí nastavení), nebo zda mají být rozpoznány i bílé registrační značky na tmavém pozadí. Pokud je deaktivována tato možnost (výchozí nastavení), Ruby® se pokusí rozpoznat kromě černé na bílém i světlé registrační značky na tmavém pozadí.

Automatický výpočet předpokládané pracovní doby

Ve správě uživatelů lze nyní aktivovat funkci pro automatický výpočet odhadované doby trvání úlohy, jakmile je úloha přidána do fronty.

Každý design je gravírován samostatně

Při gravírování distribuovaných vzorů na pracovní desce nyní můžete ušetřit spoustu času aktivací funkce „Podle návrhu“ v parametrech databáze materiálů. To znamená, že každý vzor je gravírován samostatně a laser již nesnímá celou dráhu.

 

Doufáme, že vám tyto novinky opět vylepší práci s vaším laserem Trotec. Pokud máte otázky nebo vás téma zaujalo, klidně nám napište.

———————————————————————————————————————————–
V případě zájmu o další informace nebo o nákup či pronájem laserů, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490.

#laser #ruby #software #Trotec

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny