Laserová akademie: jak převést dětskou kresbu na gravuru

Kategorie Lasery

Děti vytvářejí zejména v raném dětství celou řadu kreseb. Někdy jsou to jen čáry nebo jednoduché čmáranice, ale občas se jim povede i obrázek, který by si rodiče rádi uchovali a nevědí jak. V papírové formě se totiž může ztratit mezi štosy papírů, které téměř každý z nás doma má. S laserem je tu ale lepší možnost! Nechat si vygravírovat oblíbenou kresbu například na dřevo či jiný materiál. Vznikne pak vzácná trvalá památka.

Jak na to? Postup je docela snadný. Vezměte kresbu a převeďte ji do digitální podoby. Buď můžete obrázek nascanovat nebo vyfotit telefonem či digitálním fotoaparátem. Důležité je, aby fotografie či scan byly ostré a dobře osvětlené. Pomocí jednoduchého online převodníku (dostupný na následujícím QR kódu) odstraníte bílé pozadí a převedete obrázek do formátu PNG.

Do laseru TROTEC se softwarem Ruby pak umístěte například dřevěnou destičku a grafiku přetáhněte do programu Ruby a umístěte náhled na destičku. Spusťte laser. Grafika se krásně vygravíruje do dřeva a vytvoří jedinečný produkt. Nastavení laseru Speedy 400: 120 watů, 250 DPI. Doba gravury je necelé 3 minuty. Proto je možné podobné výrobky vyrábět přímo před zákazníky a rovnou prodávat.

Samozřejmě je možné vybrat i jiné materiály nebo gravírovat vícero stejných úloh najednou. Například do kožené podložky nebo na akrylové destičky či různé typy dřeva.

 

 

Podobrný návod najdete v následujícím videu. U videa si můžete zapnout anglické nebo české nebo slovenské titulky (automatický překlad Google – není dokonalý, ale k pochopení stačí). Podrobný návod, jak automatický překlad zapnout, je například zde.

Zaujala vás tato problematika? Potřebujete radu? Chcete si laser u Megaflexu pronajmout nebo koupit? Navštivte náš web http://www.megaflex.cz/lasery

V případě zájmu o další informace nebo o laser, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny