Nová platforma TROTEC pro lasery Ruby 2.1 – s funkcí RAZÍTKO

Na konci roku 2021 vyšla nová verze softwaru Ruby 2.1, která obsahuje další vylepšení a novinky. Jde především o funkci Razítko, která je pro mnohé z vás zásadní. Příprava razítka pro váš laser jde tak nyní ještě pohodlněji, než tomu bylo v softwaru JobControl.

V dalším textu přinášíme detaily k některým zajímavým funkcím, jako je kalkulátor výrobního času úlohy, funkce pole, okraje, import grafik ve formátu .cdr a .dxf. nebo optimalizace fotografií pomocí funkce PhotoTune, možnost uživatelského nastavení ofsetu (nulové pozice)…  Ruby také funguje pod OS Windows 11 (kde JobControl již není podporován).

Nové funkce v Ruby 2.1:

Pole (Array) – kopírování objektů do řádků a sloupců

Nová funkce Pole (Array) v Ruby 2.1 vám umožní přidat design do vaší zakázky vícekrát pouhými dvěma kliknutími. Přesné uspořádání tak lze vytvořit v minimálním čase. Manuální úpravy můžete provést kdykoli.

Optimalizace fotografií (PhotoTune)

Chcete-li získat nejlepší výsledky pro gravírování fotografií, nabízí Ruby vylepšenou možnost úpravy fotografií. S novým Ruby PhotoTune lze s tónovou křivkou obrázků manipulovat přímo v Ruby. Fotografie je možné optimalizovat tak, aby se na materiálu vytvářely efekty s maximálním kontrastem a detaily.

Kalkulátor času úlohy

Ruby nyní podporuje i předběžný výpočet doby trvání vašich laserových úloh. Vypočítaná doba zakázky je také zobrazena a uložena na obrazovce správy (Manage) a umožňuje tak efektivní plánování výroby.

Razítka

Nyní lze vytvářet a vyrábět razítka přímo v Ruby. Návrhy je možné automaticky převést na zakázky optimalizované pro výrobu razítek.

Okraje (Margins)

S novou funkcí okrajů lze velikost stránky návrhu automaticky upravit podle vašeho nastavení. Pomocí funkce „Přizpůsobit návrhu“ lze definovat mezery, které povedou k volnému prostoru kolem vašeho díla.

X/Y Ofset

S nejnovější aktualizací Ruby je možné výrobní procesy ještě více přizpůsobit. Pomocí nastavení lze definovat novou nulovou pozici laseru (ofset X a Y). Velikost vaší pracovní plochy bude dokonale odpovídat individuálním materiálům.

Rozšířené aktualizace

S Ruby 2.1 je nejen možné aktualizovat váš laserový software přímo z Ruby, ale také lze do vašeho zařízení přenést nejnovější firmware.

Ukazatel průběhu

Ukazatel průběhu v Ruby byl upgradován pomocí nového algoritmu výpočtu pracovní doby. Jasný vizuální ukazatel zbývající pracovní doby úlohy je nyní k dispozici v reálném čase.

Trotec Vision Print&Cut

Vision Print&Cut má další vylepšení: nyní lze zpracovat více vzorů s registračními značkami v jednom procesu s individuální kompenzací pro každý vzor.

Úprava zobrazení tiskové fronty

Fronta úloh na obrazovce produkce je upravena tak, aby se zlepšila orientace pro uživatele. Přehledná struktura je umístěná na levé straně a poskytuje zobrazení jako s lasery Run On Ruby.

Vylepšená kvalita řezu

Vektory zpracované stroji se starší elektronikou (např.: SP500) jsou nyní optimalizovány pro řezání tak, aby poskytovaly vynikající kvalitu řezu i pomocí Ruby.

Další vylepšení:

  • přímý import cdr a dxf souborů
  • vylepšené a robustní nastavení instalace
  • odstranění všech úloh z fronty jediným kliknutím
  • pro vzdálené připojení lze použít přímou IP adresu
  • diagnostické informace na obrazovce nastavení
  • úlohy pro rotátor jsou vizuálně rozlišené v seznamu úloh
  • podpora importu TSF souborů (JobControl) pro rotační a Vision úlohy
  • vylepšený mechanismus aktualizace
  • lepší upozornění při importu chybějících materiálů z cloudu
  • informace o nainstalované verzi Ruby v hlavním menu
  • import informace o výkonu laseru z jc.ini
  • vylepšená softwarová klávesnice na strojích Run On Ruby
  • Ruby je také plně kompatibilní s OS Windows 11.

 

Nové funkce pro stroje s Run On Ruby (zatím pouze Speedy 400):

Nastavení sítě

Ruby 2.1 přináší nové funkce do Speedy 400 Run On Ruby. Nastavení sítě na dotykovém displeji se rozšířilo o podrobné informace o připojení k síti. Navíc je nyní možné ručně upravovat nastavení sítě prostřednictvím dotykového displeje.

Uživatelské rozhraní

Jsou zde další vylepšení uživatelského rozhraní. Velikost písma a ikon jsou větší, aby se zlepšila čitelnost. Je možný i výběr jazyka na dotykovém displeji. Vylepšen byl také softwarový klíč.

Hardwarové funkce

Nové funkce stroje jsou nyní dostupné přímo z dotykového displeje:

    • zapnutí/vypnutí odsávání přímo na dotykovém displeji
    • zapnutí/vypnutí ofukování (Air assist) na dotykovém displeji
    • pohotovostní režim stroje (Stand-by) z dotykového displeje

 

  • Pozor! Ruby je zatím stále zdarma. Abyste ho mohli používat, je nutná registrace.
    Můžete pracovat s oběma softwary (JobControl a Ruby) současně. To znamená, že můžete stále používat standardní JobControl a s novým Ruby se seznamovat a zkoušet postupně jeho funkce. Pokud začnete Ruby naplno používat třeba za rok, nevadí: pro Ruby zdarma je zásadní nyní provést registraci.

————————————————————————————————————————————————————————————————-

V případě zájmu o další informace nebo o laser, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny