Tipy a triky: použití lepenky duck tape k vyčištění hotové gravury

Hledáte pěknou a čistou gravuru do surového dřeva? Podívejte se, jak pomocí šikovného triku s lepicí páskou přezdívanou „duck tape“ snadno aplikujete a odstraníte povrchovou ochrannou masku a odhalíte tak krásnou gravuru.

Určitě jste někdy gravírovali do surového dřeva. Začouzení a skvrny, které při práci s laserem mohou vznikat, se těžko odstraňují. Trik, který vám ukážeme v následujícím videu, tomu umí zabránit.

  1. Přikryjte překližku nebo surové dřevo, do kterého budete gravírovat, průsvitným/transparentním papírem (pauzákem). Vytvoříte tak jakousi ochrannou masku.
  2. Vygravírujte požadovanou grafiku, jak jste zvyklí. Všechny skrvny a začouzení zůstanou na povrchu papíru.
  3. Nyní použijte pásku „duck tape“ a pomocí pásky odstraňte postupně z překližky/dřeva lehce „připečený“ povrch masky. Zůstane jen krásná čistá gravura.
  4. Na místo „duck tape“ pásky se občas používá bruska, ale ta může poškodit materál a způsobit nechtěné odštěpky nebo porušení gravury. Duck tape zaručuje mnohem lepší výsledky. Určitě vyzkoušejte.

ccc

Podrobný návod najdete v následujícím videu. U videa si můžete zapnout anglické nebo české nebo slovenské titulky (automatický překlad Google – není dokonalý, ale k pochopení stačí). Podrobný návod, jak automatický překlad zapnout, je například zde. 

Zaujala vás tato problematika? Potřebujete radu? Chcete si laser u Megaflexu pronajmout nebo koupit? Navštivte náš web http://www.megaflex.cz/lasery

V případě zájmu o další informace nebo o laser, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny