Jak laserem gravírovat a řezát do kůže?

Kůže je všestranný materiál a proto se dobře hodí pro zpracování laserem. Můžete zdobit a vytvářet zajímavé výrobky: peněženky, desky, aktovky, náramky, pásky nebo boty osobní rytiny dávají těmto předmětům extra dotek elegance.

.

Jak funguje gravírování kůže laserem?

Laser sublimuje kožený povrch, což znamená, že kůže se změní na své plynné skupenství odpařuje se. Se zvyšující se výkonem laseru a snižující se rychlostí pojezdu, hloubka gravury roste. Pravá kůže, ale také mnoho druhů imitace kůže je vhodné pro zpracování pomocí laseru.

Jaké jsou výhody při používání laserů pro řezání a gravírování kůže?

Při řezání, leptání a gravírování kůže laserem jsou motivy, písmena a návrhy vypáleny do kůže. Další plus laserového řezání kůže je čistá a uzavřená hrana řezu. Tím nedochází k žádnému třepení materiálu.

Proč lasery řežou rychleji než řezací plotr?

Na rozdíl od jiných metod, práce s laserem je bezkontaktní. Kůže je tvrdá a vytváří významný odpor pro nástroj. Jedinou výjimkou je laserový paprsek. Další pozitivní vedlejší efekt: laser produkuje konstantní výsledky, a to bez jakéhokoli opotřebení či trhliny.

Musím upevnit materiál na pracovní ploše laseru?

Ne. Laser nevyvíjí žádný tlak na materiál během procesu; není nutné upínání nebo jakýkoli jiný typ fixace. Stačí vložitrobek a spustit laserový proces. To šetří čas a peníze při přípravě materiálu.

Doporučené lasery:

doporucenelasery

Zaujalo vás téma? Potřebujete poradit?

Pokud se chcete poradit o vhodném typu právě pro vás, obraťte se na naše odborníky, poradí vám, jaký laser pro vás bude ten pravý. Můžete také prostudovat jednotlivé modely na našem webu. Zavolejte nebo si domluvte schůzku:

Mohlo by vás zajímat:

Jak laserem řezat do papíru a kartónu a jaký laser použít?

Jak laserem řezat plastové fólie a filmy

Jak řezat laserem do dřeva a jaký laser si na to pořídit?

Jak laserem řezat akrylát a jaké lasery použít?

Jak laserem gravírovat do skla a křišťálu a jaké lasery se na to hodí?

Lze laserem řezat i pěnu a filtrační materiály a jaký laser použít?

Jak laserem řezat textil a jaký laser se k tomu hodí nejlépe?

Jak laserem gravírovat do kamene? A jaký laser vybrat?

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny