Tipy a triky: Fixační zařízení pro gravírování propisovacích per

Jistě jste při gravírování narazili na zakázku, kdy bylo potřeba popsat laserem více stejných předmětů a časově by vás velmi zdržovalo zaměřovat a vkládat každý předmět do laseru zvlášť. Proto máme pro vás zajímavý tip, jak si v laseru vyrobit jednoduché, univerzální fixační zařízení, které vám usnadní a výrazně zrychlí práci. A budete ho moci využívat dlouhodobě pro podobné zakázky.

V instruktážním videu níže se můžete podívat, jak náš kolega Laser Dave z TROTEC USA vyřešil gravírování do většího počtu dřevěných per. Nejprve si propisovací pera důkladně změří a vytvoří si v počítači grafický model obrysu pláště. Grafiku pak opakovaně nakopíruje na celou plochu návrhu a posléze vygravíruje stejně do dvou akrylových desek. Akryl je zde zvolen proto, že se méně opotřebovává, ale je samozřejmě možné použít i desky dřevěné. Lepší zkušenosti při opakované použití jsou ale právě s akrylem, protože dřevo nebo karton se časem deformuje.

 

 

.

Desky s gravurou se pak složí a jednoduše slepí k sobě. Vznikne tak velmi pohodlné fixační zařízení, do kterého už jen stačí vložit pera, vytvořit grafiku pro gravuru a pak je najednou laserem popsat v jedné úloze. Díky fixačnímu zařízení je možné s pery manipulovat a přesouvat je jako celek, aniž by se poloha per rozhodila. Je také – díky fixaci – možné jednoduše pera otáčet a gravírovat i druhou stranu.

Než budete tento postup zkoušet, doporučujeme si pustit následující instruktážní video, kde najdete jednotlivá nastavení a tipy krok za krokem. U videa si můžete zapnout anglické nebo české nebo slovenské titulky (automatický překlad Google – není dokonalý, ale k pochopení stačí). Podrobný návod, jak automatický překlad zapnout, je například zde.

Mohl by se vám hodit i Návod: Nástroje pro umísťování úloh v programu JobControl

Zaujala vás tato problematika? Potřebujete radu? Chcete si laser u Megaflexu pronajmout nebo koupit. Navštivte náš web http://www.megaflex.cz/lasery

Tomuto tématu jsme se věnovali dříve také v článku na podobné téma ZDE

V případě zájmu o další informace nebo o laser, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny